Mango
Dojrzałe owoce mango cechuje zmienność w kolorze i rozmiarach. W zależności od kultywaru mogą być z zewnątrz żółtawe, pomarańczowe, czerwone lub zielone, przed dojrzeniem są ciemnozielone. Skórka jest cienka i twarda. Wewnątrz owocu znajduje się silnie spłaszczone nasiono o długości 4–7 cm, zawierające zarodek rośliny.
Jedzenie mango pomaga obniżyć insulinooporność i poprawić tolerancję glukozy. Zmniejsza się też ryzyko rozwoju chorób sercowo-naczyniowych.
Chomik
Często prowadzą do zaburzeń trawienia – mogą do 2 razy w tygodniu
Fretka
Mały kawałek raz dziennie
Kawia
Podawać malitką kosteczkę świeżego owocu raz w tygodniu.
Koszatniczka
Nie zaleca się podawania.
Królik
Podawać małe ilości raz w tygodniu.
Mysz
Myszoskoczek
Można podawać małe ilości
Szczur
Nie powinno się podawać, może być kancerogenne.
Szynszyla
Nie zaleca się podawania.
Kopiowanie, reprodukcja lub dystrybucja części lub całości materiałów bez wyraźnej zgody właściciela jest ściśle zabronione i może prowadzić do konsekwencji prawnych.
9:00 - 20:00
SOBOTA10:00 - 16:00
GODZINY PRACY
9:00 - 19:00
SOBOTA10:00 - 16:00
ZAMÓWIENIA883 901 501
SKLEP91 885 31 31
Regulamin
Polityka
