Nektarynki
Odmiana brzoskwini zwyczajnej, którą od brzoskwini odróżnia przede wszystkim gładka (niewłochata) skórka owoców. Nektarynki to doskonałe owoce charakteryzujące się soczystym i aromatycznym miąższem o pomarańczowej lub żółtej barwie. Miąższ nektarynki jest dużo bardziej zwarty niż u brzoskwini, przez co dużo łatwiej oddzielić go od pestki.
W nektarynkach znajdziemy witaminy - witamina A, witaminy z grupy B (witamina B1, B2, B3, B5, B6 i B9), witamina E i K. Najlepiej podawać bardzo świeże owoce, wraz ze skórką, gdyż wtedy mają one najwięcej składników odżywczych.
Koszatniczka
Nie zaleca się podawania.
Zobacz nową, wygodniejszą listę!
Kliknij tutaj by przejść do nowego panelu i zobaczyć co może jeść koszatniczka.